Iedereen weet het het. Je hebt toch echt 6-8 uur slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Maar toch is het een uitdaging voor veel mensen om snel in slaap te vallen. Daarom hebben we de meest populaire technieken voor je op een rij gezet. Probeer het eens uit en onderzoek of het bij je past.

Ritme en routine:

Elke persoon heeft een een biologische klok. Je brein is op een bepaalde manier geprogrammeerd dat het wakker wordt of gaat slapen. In de ochtend maakt het adrenaline aan, en in de avond maakt het melatonine aan. Hoe beter jij je brein laat weten dat het naar bed moet hoe makkelijker hij zal reageren. En hoe makkelijker je in slaap valt. Maar hoe bereik je dat nu het beste;

  • Ontspanning: 30 minuten voordat je gaat slapen gebruiken voor ontspanning. En nee alles met een scherm hoort daar niet bij. Denk aan lezen, sociale activiteiten, in een dagboek schrijven. Het mag best een beetje saai zijn.
  • Licht: Beperk voordat je gaat slapen zoveel mogelijk licht. En als je wakker wordt zet je hem juist aan. Dit geeft een signaal aan de lichaam dat het moet opstarten of. slapen.
  • Vaste tijden: hanteer duidelijke vaste tijden om te slapen die niet wisselen. Ook in het weekend!
  • Schermen: Zet die schermen allemaal uit. Dit is teveel licht en zal je wakker houden. Je kan ook overwegen om bijvoorbeeld je Wifi modem uit te zetten na een bepaalde tijd.

  • Beperk cafeïne gebruik

Door slaap

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *